Müller Thurgau 2019
Biele, suché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Jemná, ovocná vôňa
po olúpaných sladkých broskyniach s jemným
muškátovým a kvetinkovým tónom. V chuti
ovocná, harmonická, svieža, šťavnatá chuť a jemná
ovocná dochuť.
Gastro: Hrabavá hydina s jemnými
smotanovými omáčkami, letný šalát s hyd. mäsom,
bravčová panenka s hubami, kozľacina, jahňacina,
teľacina, ryby, majonézový šalát, smotanové
a jemne zreté syry, olivy, mozzarela, šaláty
s olivovým olejom.
Cukornatosť: 20,5 °NM.
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 11,5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 7,10 €
Veltlínske zelené 2018, nz
Biele, suché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika, farba:
Ovocno-mandľová vôňa s peknou,
zaokrúhlenou, mäkkou chuťou a jemnou dochuťou po
mandličke.
Gastro:Bravčové mäso, teľacie mäso, hrabavá
hydina, cestoviny, bryndzové halušky, strednedobo zrejúce
biele syry, špeciálne údeniny, olivy.
Cukornatosť: 22,5 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 4 roky.
Obsah alkoholu: 12.5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 7,70 €
Haus wine biele 2019, kab
Biele, suché, značkové, akostné víno
Víno je vyrobené zo 100 % račianskych vinohradov,
bez chemickej stabilizácie, aromatických kvasiniek
a enzýmov.
Charakteristika:
Jemná ovocnokvetinková vôňa s harmonickou ovocnou chuťou
a dochuťou.
Gastro:
Bravčové mäso, hrabavá hydina,
teľacina, ryby, mäkké a smotanové syry, údeniny,
majonézové šaláty a výrobky.
Cukornatosť: 20.5 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 11,5 obj. %
Skladujte naležato, v tme pri teplote do 15 °C.
Obsahuje oxid siričitý. Podávajte pri teplote 11 – 13 °C.
Cena: 4,10 €
Rulandské šedé 2018, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika, farba:
Vyšší odtieň rulandského šedého.
Mäkká, jemná vôňa po výraznom biskvite s chlebovinkou,
ktorá sa prenáša aj do jemnej, ale plnej, šťavnatej,
harmonickej chuti a dlhej, mäkkej dochuti.
Gastro:
Hovädzina (stroganov), bravčovina (panenka),
jahňacina, teľacina, biele hubové omáčky, hrabavá hydina,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy, cestoviny.
Cukornatosť: 25 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: nie je v cenníku
Rulandské biele 2018, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Vyšší tón farby (vyzreté hrozno, sur lee).
Vôňa je jemná, nasládlá, ovocná s biskvitovým tónom
a nádychom chlebovinky. Chuť je mäkká, jemná, plná,
šťavnatá, guľatá, s typickou jemnou pikanciou a dlhšou
dochuťou.
Gastro:Hydina hrabavá aj vodná, pečená aj
plnená s jemnými omáčkami a jemnými korenistými
kontrapunkatmi. Bravčová panenka, jemne zaúdené
nárezy, vyzreté brie syry, olivy.
Cukornatosť: 25 °NM
Zrenie: nerez, sur lee
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávame pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: 11,00 €
Rizling rýnsky 2016, nz
zatiaľ bez etikety a popisu, v predošlej verzii existoval Rizling rýnsky 2016, E ktorý je teraz vyradený zo slidera
Cena: 8,80 €
Rizling rýnsky 2018, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Vo vôni je jemná agátovo-lipková vôňa
s ľahkým podtónom citrusu. Harmonická, šťavnatá, plná
chuť s náznakom broskyne a lipky s dlhšou jemnou
dochuťou.
Gastro: bravčovina, teľacina (rezeň poklepkaný
citrónom), hrabavá hydina, strednedobo zrejúce biele syry,
olivy, morské plody a ryby (aj s kombináciou
talianskych cestovín).
Cukornatosť: 23 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 12,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: 9,90 €
Rizling rýnsky 2018, kab
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika, farba:
Vyšší odtieň rulandského šedého.
Mäkká, jemná vôňa po výraznom biskvite s chlebovinkou,
ktorá sa prenáša aj do jemnej, ale plnej, šťavnatej,
harmonickej chuti a dlhej, mäkkej dochuti.
Gastro:
Hovädzina (stroganov), bravčovina (panenka),
jahňacina, teľacina, biele hubové omáčky, hrabavá hydina,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy, cestoviny.
Cukornatosť: 25 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: nie je v cenníku
Rizling rýnsky 2018, S
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Rizlingová vôňa po lipke, broskyni
s jemným citrusovým podtónom. Výrazná, svieža, vyzretá
chuť a dlhá minerálna dochuť. Veľmi starý a strmý vinohrad,
stará račianska piesčitohlinitá pôda (nízka vrstva).
Gastro: Lososovité ryby, bravčové mäso (rezne), domáce solené
pečené šunky, údené mäsá, obložené misy, cestoviny
s morskými plodmi a parmezánom, strednedobo
a dlhodobo zrejúce biele syry s pikanciou, olivy.
Cukornatosť: 22,5 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 12,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: 10,50 €
Tramín červený 2018, hv.
Akostné, biele, odrodové, polosladké víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov,
aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie
a docukrovania klasickou metódou s dôrazom
na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík
ročníka.
Charakteristika:
Vôňa typická, výrazná,
jemná, mäkká, ušlachtilá po bielych lupeňoch
čajových ruží a hrozienok so štipkou korenistosti.
Tie isté tóny sú aj v harmonickej, plnej, šťavnatej
chuti a dlhej jemne pikantnej dochuti.
Gastro:
bravčovina, divina, teľacina, biele hubové
omáčky, orientálna kuchyňa (nie pikantná),
bylinky, ryby, vykŕmená kačacia a husacia pečeň,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy.
Cukornatosť: 28 °NM
Potenciál zrenia: 1 – 4 roky.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 13 obj. %
Obsahuje siričitany.
Skladujte v tme, na ležato a v teplote
do 15 °C. Podávajte pri teplote 11 – 13 °C
Cena: 11,00 €
Frankovka modrá 2017, kab
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Hovädzina, divina s ovocnými
omáčkami a hubami, teľacina, strednodobo a dlhodobo
zrejúce syry, klasicky vyzrievané prosciutto. Krémové
dezerty, tmavá čokoláda, ovocie (nie príliš sladké).
Gastro:
Hovädzina, divina,
teľacina s ovocnými omáčkami, alebo na spôsob ragú,
strednodobo zrené syry, cestoviny, plody mora a iné.
Cukornatosť: 22 °NM
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Zrenie: min. 4 mesiace, staršie dubové sudy
Obsah alkoholu: 12,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 16 – 18 °C.
Cena: 7,10 €
Haus wine červené 2019, kab
Červené, suché, značkové, akostné víno
Víno je vyrobené zo 100 % račianskych vinohradov,
bez chemickej stabilizácie, aromatických kvasiniek
a enzýmov.
Charakteristika:
Jemná ovocno-kôstková
vôňa s jemnou mäkkou, guľatou, šťavnatou ovocnou
chuťou a dochuťou po zrelom bobulovom ovocí,
maku, škorici.
Gastro:
Hovädzie, teľacie, jahňacie
mäso, vodná hydina, syry s modrou plesňou,
prošúto, lahôdkové údeniny.
Cukornatosť: 21 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 12 obj. %
Obsahuje oxid siričitý.
Cena: 4,80 €
Donfender 2018, nz
Červené, suché, akostné, značkové víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Granátová farba,
čo sa týka alkoholu – ľahšie vínko. Ovocná, harmonická
vôňa po tmavom bobuľovom ovocí, s ovocno-korenistou
chuťou a ovocnou dochuťou, ktorú dopĺňajú prirodzené
triesla.
Gastro:
Divina, hovädzina s ovocnými omáčkami,
teľacina, strednedobo zrejúce syry, paštéty, zretý pršút.
Cukornatosť: 22 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 4 roky.
Zrenie: nerez
Obsah alkoholu: 12 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 8,80 €
Frankovka modrá 2018, nz.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Mäkká, harmonická,
ovocná, jemná vôňa po prezretých čerešniach,
kôstkovina s tónmi slivky. V chuti mäkké, ušľachtilé,
šťavnaté, ovocné, s krásnou dochuťou.
Gastro:
Hovädzina, divina s ovocnými omáčkami
a hubami, teľacina, strednodobo a dlhodobo zrejúce
syry, prošúto klasicky vyzrievané. Dezerty krémové,
tmavá čokoláda, ovocie (nie príliš sladké).
Cukornatosť: 22,5 °NM
Potenciál zrenia: 1 – 5 rokov.
Zrenie: dubové sudy 4 mesiace (nie nové).
Obsah alkoholu: 12,5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 8,80 €
Frankovka modrá 2017, vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika: Ovocná jemná vôňa
po prezretom bobuľovom ovocí, maku a džemu.
To isté ovocie v typickej frankovkovej chuti,
s dôrazom na plnosť, guľatosť a šťavnatosť s pevnou
dochuťou.
Gastro:Ragú na všetky spôsoby,
hovädzina, divina vo všetkých formách, strednodobo
a dlhodobo zrejúce syry aj s modrou plesňou, klasicky
vyzrievané prošúto.
Cukornatosť: 25 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 5 rokov.
Zrenie: dubové sudy 3 mesiace (nie nové).
Obsah alkoholu: 13,5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 14,00 €
Frankovka modrá S 2017, vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podlažia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Mäkká ovocno-vanilková vôňa po
prezretých čerešniach a sušených slivkách s plnou ,
zaokrúhlenou, ušľachtilou mäkkou chuťou
a jemnou ovocnou dochuťou po čokoládke.
Gastro:
Hovädzie, divina, teľacie mäso, zrejúce syry,
prošúto, vodná hydina,, špecialne údeniny, olivy,čokoládové
dezerty, krémy (nie moc sladké) s ovocím. .
Cukornatosť: 23 °NM
Potenciál zrenia: 2 – 4 rokov.
Zrenie: nerez
Obsah alkoholu: 12.5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 15,50 €
Frankovka modrá Tál, vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, ostrej filtrácie, chemickej stabilizácie,
klasickou metódou s dôrazom na zachovanie terroiru,
odrodového charakteru račianskeho podložia, harmónie,
kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Farba tmavý rubín, mäkká, kôstková,
ovocná vôňa s vanilínovým záverom. Chuť je vyzretá, plná,
ušľachtilá, ovocná, šťavnatá s dlhým guľatým záverom.
Gastro: Hovädzina, divina, teľacina, ideál ragú s hubovou
omáčkou alebo ovocnými omáčkami, strednedobo zrejúce
syry, klasicky vyzrievané prosciutto.
Cukornatosť: 24,5 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 15 rokov.
Zrenie: 15 mesiacov, dubové sudy Slovensko
Obsah alkoholu: 13,5 obj. %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 16 – 18 °C.
Cena: 19,80 €
Frankovka modrá rosé 2019
Ružové, suché, odrodové, akostné víno.
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Jemne vyššia farba,
pekná, mladá, ovocná vôňa po jahodách s tónmi
bobuľového ovocia a šľahačky. Ovocná svieža chuť
kopírujúca vôňu s peknou a dlhšou dochuťou.
Gastro: Grilovaná hydina, hrabavá hydina
s krémovými omáčkami, šaláty, smotanové syry,
olivy, ryby, teľacina, bravčová panenka, kozľacina,
jahňacina, paštéty. Čokoláda (krém) s vysokým
obsahom kakaa s ovocím.
Cukornatosť: 21,5 °NM.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 11,5 obj. %
Skladujte v tme a v teplote od 8 do 15 °C.
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň,
ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Cena: 7,70 €
MILARDO frizzante 2018
Biele, suché, značkové, akostné víno, sýtené CO2
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Osviežujúci ľahší typ vína
s čistou kvetinovo-ovocnou vôňou a sviežou, ovocnou, harmonickou chuťou a dochuťou.
Gastro: Morské plody, ryby, mušle, kaviár, olivy,
ľahšie syry, cestoviny, ovocie aj so šľahačkou a ľahšie dezerty.
obsahom kakaa s ovocím.
Cukornatosť: 21 °NM.
Potenciál pitia: skoré pitie
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 11,5 obj. %
Obsahuje siričitany.
Cena: 7,60 €