Müller Thurgau 2019
Biele, suché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Jemná, ovocná vôňa
po olúpaných sladkých broskyniach s jemným
muškátovým a kvetinkovým tónom. V chuti
ovocná, harmonická, svieža, šťavnatá chuť a jemná
ovocná dochuť.
Gastro: Hrabavá hydina s jemnými
smotanovými omáčkami, letný šalát s hyd. mäsom,
bravčová panenka s hubami, kozľacina, jahňacina,
teľacina, ryby, majonézový šalát, smotanové
a jemne zreté syry, olivy, mozzarela, šaláty
s olivovým olejom.
Cukornatosť: 20,5 °NM.
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Müller Thurgau 2021
Biele, suché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.
Charakteristika: : Pekná ovocná vôňa po
olúpaných sladkých broskyniach s kvapkou hrušky
a kvetinkovým tónom. V chuti ovocná, harmonická,
svieža, šťavnatá chuť a jemná ovocná dochuť.
Gastro: Hrabavá hydina s jemnými smotanovými
omáčkami, letný šalát s hydinovým mäsom,
bravčová panenka s hubami, kozľacina, jahňacina,
teľacina, ryby, majonézový šalát, smotanové
a jemne zreté syry, olivy, mozzarela, šaláty
s olivovým olejom.
Cukornatosť: 20,5 °NM.
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Skladujte v tme a v teplote od 8 do 15 °C.
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň,
ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Kúpiť
Veltlínske zelené 2021, nz
Biele, suché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.
Charakteristika:Veľmi pekná,
harmonická vôňa po zrelej hruške, jabĺčku a mladej
mandličke, ktorá sa prejavuje aj v guľatej, plnej
strednej chuti a sviežej dochuti.
Gastro:
Hrabavá hydina, plnený kohútik, špikovaná
morka, bažant, kozľacina, jahňacina, úd. mäso,
teľacina, majonézový šalát, jemne zreté syry, olivy,
mozzarella, šaláty s olivovým olejom.
Cukornatosť: 22,5 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: skoršie pitie
Obsah alkoholu: 12.5 obj. v %
Skladujte v tme a v teplote 10 – 15 °C.
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň,
ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 137 °C.
Kúpiť
Haus wine biele 2021, kab
Biele, suché, značkové, akostné víno
Víno je vyrobené zo 100 % račianskych vinohradov,
bez chemickej stabilizácie, aromatických kvasiniek
a enzýmov.
Charakteristika:
Jemná ovocnokvetinková vôňa s harmonickou ovocnou chuťou
a dochuťou.
Gastro:
Bravčové mäso, hrabavá hydina,
teľacina, ryby, mäkké a smotanové syry, údeniny,
majonézové šaláty a výrobky.
Cukornatosť: 20.5 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Skladujte naležato, v tme pri teplote do 15 °C.
Obsahuje oxid siričitý. Podávajte pri teplote 11 – 13 °C.
Kúpiť
Rulandské šedé 2020, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika, farba:
Vyšší odtieň rulandského šedého.
Mäkká, jemná vôňa po výraznom biskvite s chlebovinkou,
ktorá sa prenáša aj do jemnej, ale plnej, šťavnatej,
harmonickej chuti a dlhej, mäkkej dochuti.
Gastro:
Hovädzina (stroganov), bravčovina (panenka),
jahňacina, teľacina, biele hubové omáčky, hrabavá hydina,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy, cestoviny.
Cukornatosť: 25 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13,5 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Kúpiť
Rulandské biele 2020, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Vyšší tón farby (vyzreté hrozno, sur lee).
Vôňa je jemná, nasládlá, ovocná s biskvitovým tónom
a nádychom chlebovinky. Chuť je mäkká, jemná, plná,
šťavnatá, guľatá, s typickou jemnou pikanciou a dlhšou
dochuťou.
Gastro:Hydina hrabavá aj vodná, pečená aj
plnená s jemnými omáčkami a jemnými korenistými
kontrapunkatmi. Bravčová panenka, jemne zaúdené
nárezy, vyzreté brie syry, olivy.
Cukornatosť: 25 °NM
Zrenie: nerez, sur lee
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávame pri teplote 12 – 13 °C.
Rizling rýnsky 2020, vzh
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Vo vôni je jemná agátovo-lipková vôňa
s ľahkým podtónom citrusu. Harmonická, šťavnatá, plná
chuť s náznakom broskyne a lipky s dlhšou jemnou
dochuťou.
Gastro: bravčovina, teľacina (rezeň poklepkaný
citrónom), hrabavá hydina, strednedobo zrejúce biele syry,
olivy, morské plody a ryby (aj s kombináciou
talianskych cestovín).
Cukornatosť: 23 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 12,5 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Kúpiť
Rizling rýnsky 2018, kab
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika, farba:
Vyšší odtieň rulandského šedého.
Mäkká, jemná vôňa po výraznom biskvite s chlebovinkou,
ktorá sa prenáša aj do jemnej, ale plnej, šťavnatej,
harmonickej chuti a dlhej, mäkkej dochuti.
Gastro:
Hovädzina (stroganov), bravčovina (panenka),
jahňacina, teľacina, biele hubové omáčky, hrabavá hydina,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy, cestoviny.
Cukornatosť: 25 °NM
Hektárový výnos 5 t/ha (prívlastkové vína až do 12 t/ha)
Zrenie: nerez.
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Obsah alkoholu: 13,5 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Tramín červený 2018, hv.
Akostné, biele, odrodové, polosladké víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov,
aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie
a docukrovania klasickou metódou s dôrazom
na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík
ročníka.
Charakteristika:
Vôňa typická, výrazná,
jemná, mäkká, ušlachtilá po bielych lupeňoch
čajových ruží a hrozienok so štipkou korenistosti.
Tie isté tóny sú aj v harmonickej, plnej, šťavnatej
chuti a dlhej jemne pikantnej dochuti.
Gastro:
bravčovina, divina, teľacina, biele hubové
omáčky, orientálna kuchyňa (nie pikantná),
bylinky, ryby, vykŕmená kačacia a husacia pečeň,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy.
Cukornatosť: 28 °NM
Potenciál zrenia: 1 – 4 roky.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 13 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Skladujte v tme, na ležato a v teplote
do 15 °C. Podávajte pri teplote 11 – 13 °C
Tramín červený 2020
Akostné, biele, odrodové, polosladké víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov,
aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie
a docukrovania klasickou metódou s dôrazom
na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík
ročníka.
Charakteristika:
Vôňa typická, výrazná,
jemná, mäkká, ušlachtilá po bielych lupeňoch
čajových ruží a hrozienok so štipkou korenistosti.
Tie isté tóny sú aj v harmonickej, plnej, šťavnatej
chuti a dlhej jemne pikantnej dochuti.
Gastro:
bravčovina, divina, teľacina, biele hubové
omáčky, orientálna kuchyňa (nie pikantná),
bylinky, ryby, vykŕmená kačacia a husacia pečeň,
strednedobo zrejúce syry, paštéty, olivy.
Cukornatosť: 28 °NM
Potenciál zrenia: 1 – 4 roky.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 13 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Skladujte v tme, na ležato a v teplote
do 15 °C. Podávajte pri teplote 11 – 13 °C
Kúpiť
Frankovka modrá 2018, kab
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Hovädzina, divina s ovocnými
omáčkami a hubami, teľacina, strednodobo a dlhodobo
zrejúce syry, klasicky vyzrievané prosciutto. Krémové
dezerty, tmavá čokoláda, ovocie (nie príliš sladké).
Gastro:
Hovädzina, divina,
teľacina s ovocnými omáčkami, alebo na spôsob ragú,
strednodobo zrené syry, cestoviny, plody mora a iné.
Cukornatosť: 22 °NM
Potenciál zrenia: 2 – 5 rokov.
Zrenie: min. 4 mesiace, staršie dubové sudy
Obsah alkoholu: 12,5 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 16 – 18 °C.
Kúpiť
Haus wine červené 2018, kab
Červené, suché, značkové, akostné víno
Víno je vyrobené zo 100 % račianskych vinohradov,
bez chemickej stabilizácie, aromatických kvasiniek
a enzýmov.
Charakteristika:
Jemná ovocno-kôstková
vôňa s jemnou mäkkou, guľatou, šťavnatou ovocnou
chuťou a dochuťou po zrelom bobulovom ovocí,
maku, škorici.
Gastro:
Hovädzie, teľacie, jahňacie
mäso, vodná hydina, syry s modrou plesňou,
prošúto, lahôdkové údeniny.
Cukornatosť: 21 °NM
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoré pitie
Obsah alkoholu: 12 obj. v %
Obsahuje oxid siričitý.
Kúpiť
Donfender 2018, nz
Červené, suché, akostné, značkové víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Granátová farba,
čo sa týka alkoholu – ľahšie vínko. Ovocná, harmonická
vôňa po tmavom bobuľovom ovocí, s ovocno-korenistou
chuťou a ovocnou dochuťou, ktorú dopĺňajú prirodzené
triesla.
Gastro:
Divina, hovädzina s ovocnými omáčkami,
teľacina, strednedobo zrejúce syry, paštéty, zretý pršút.
Cukornatosť: 22 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 4 roky.
Zrenie: nerez
Obsah alkoholu: 12 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Frankovka modrá 2019, nz.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Farba tmavý
rubín. Mäkká, ovocná, ušľachtilá vôňa s tónmi po vanilke,
džeme, maku a škorici. Chuť je vyzretá, harmonická,
ušľachtilá, ovocná, stredne plná, totožná s vôňou, s peknou
dochuťou s vyzretými trieslami po orechovinke
Gastro:
Hovädzina, divina, teľacina, strednedobo zrejúce
syry, prošúto klasicky vyzrievané, nie presladené
ovocno-čokoládové a kávové dezerty.
Cukornatosť: 22,5 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 7 rokov.
Zrenie: 12 mesiacov, dubové sudy Slovensko
Obsah alkoholu: 12,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Frankovka modrá 2018, vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, filtrácie, chemickej stabilizácie, klasickou
metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového
charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality
a špecifík ročníka.
Charakteristika: Ovocná jemná vôňa
po prezretom bobuľovom ovocí, maku a džemu.
To isté ovocie v typickej frankovkovej chuti,
s dôrazom na plnosť, guľatosť a šťavnatosť s pevnou
dochuťou.
Gastro:Ragú na všetky spôsoby,
hovädzina, divina vo všetkých formách, strednodobo
a dlhodobo zrejúce syry aj s modrou plesňou, klasicky
vyzrievané prošúto.
Cukornatosť: 25 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 5 rokov.
Zrenie: dubové sudy 3 mesiace (nie nové).
Obsah alkoholu: 13,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Frankovka modrá S 2018, vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podlažia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Mäkká ovocno-vanilková vôňa po
prezretých čerešniach a sušených slivkách s plnou ,
zaokrúhlenou, ušľachtilou mäkkou chuťou
a jemnou ovocnou dochuťou po čokoládke.
Gastro:
Hovädzie, divina, teľacie mäso, zrejúce syry,
prošúto, vodná hydina,, špecialne údeniny, olivy,čokoládové
dezerty, krémy (nie moc sladké) s ovocím. .
Cukornatosť: 23 °NM
Potenciál zrenia: 2 – 4 rokov.
Zrenie: nerez
Obsah alkoholu: 12.5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Frankovka modrá Tál, 2017 vzh.
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, ostrej filtrácie, chemickej stabilizácie,
klasickou metódou s dôrazom na zachovanie terroiru,
odrodového charakteru račianskeho podložia, harmónie,
kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika: Farba tmavý rubín, mäkká, kôstková,
ovocná vôňa s vanilínovým záverom. Chuť je vyzretá, plná,
ušľachtilá, ovocná, šťavnatá s dlhým guľatým záverom.
Gastro: Hovädzina, divina, teľacina, ideál ragú s hubovou
omáčkou alebo ovocnými omáčkami, strednedobo zrejúce
syry, klasicky vyzrievané prosciutto.
Cukornatosť: 24,5 °NM
Potenciál zrenia: 3 – 15 rokov.
Zrenie: 15 mesiacov, dubové sudy Slovensko
Obsah alkoholu: 13,5 obj. v %
Skladujte v tme, na ležato a v teplote do 15 °C.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 16 – 18 °C.
Frankovka modrá rosé 2020
Ružové, suché, odrodové, akostné víno.
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Jemne vyššia farba,
pekná, mladá, ovocná vôňa po jahodách s tónmi
bobuľového ovocia a šľahačky. Ovocná svieža chuť
kopírujúca vôňu s peknou a dlhšou dochuťou.
Gastro: Grilovaná hydina, hrabavá hydina
s krémovými omáčkami, šaláty, smotanové syry,
olivy, ryby, teľacina, bravčová panenka, kozľacina,
jahňacina, paštéty. Čokoláda (krém) s vysokým
obsahom kakaa s ovocím.
Cukornatosť: 21,5 °NM.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Skladujte v tme a v teplote od 8 do 15 °C.
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň,
ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
MILARDO frizzante 2020
Biele, suché, značkové, akostné víno, sýtené CO
2Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika: Osviežujúci ľahší typ vína
s čistou kvetinovo-ovocnou vôňou a sviežou, ovocnou, harmonickou chuťou a dochuťou.
Gastro: Morské plody, ryby, mušle, kaviár, olivy,
ľahšie syry, cestoviny, ovocie aj so šľahačkou a ľahšie dezerty.
obsahom kakaa s ovocím.
Cukornatosť: 21 °NM.
Potenciál pitia: skoré pitie
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Cuvée Simeón Roso 2018, nz
Červené, akostné, značkové, suché víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek, chemickej stabilizácie,
klasickou metódou s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru račianskeho podložia,
harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Mäkká, vyzretá, ovocná vôňa po bobuľovom ovocí s tónmi čokolády.
Stredne plná, mäkká chuť s jemným nádychom sudového zrenia a vyváženou ovocnou.
Gastro:
Divina, hovädzina, teľacina na všetky spôsoby (nie veľmi pikantné),
ražniči, zrelé syry, prošúto, špeciálne údeniny.
Cukornatosť: 22,5 °NM.
Potenciál zrenia: 3 – 7 rokov
Zrenie: 1/2 dubové sudy 14 mesiacov, 1/2 nerez.
Obsah alkoholu: 12,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
FrankAndré cuvée 2018, vzh
Značkové, suché, červené víno
V tomto cuvée prevláda Frankovka modrá, doplnená André. Víno bolo vyrobené klasickou metódou,
s dôrazom na dlhodobé zrenie, ktorého cieľom bolo dosiahnuť maximálnu mäkkosť a ovocnosť,
pričom obe odrody kvasili oddelene a po scelení víno zrelo v dubových sudoch min. 10 mesiacov.
Charakteristika:
Granátová farba. Plná, ušľachtilá, mäkká vôňa po prezretej čerešni, griotke, slivke s tónmi čokolády.
Krásna plná, robustná, ovocná, ale guľatá chuť s dlhšou vyzretou dochuťou.
Potenciál zrenia: 3 – 10 rokov pri skladovaní do 15 °C.
Zrenie: dubové sudy, 16 mesiacov.
Obsah alkoholu: 13,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Milardo rosé 2019
Ružové, suché, značkové, akostné víno, Sýtené CO
2Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie
a enzýmov.
Charakteristika:
Osviežujúci ľahší typ vína s čistou ovocno-jahodovou vôňou,
šťavnatou chuťou a harmonickou dochuťou.
Gastro:
Morské plody, ryby, mušle, kaviár, cestoviny, olivy, melóny,
sezónne ovocie aj so šľahačkou, ľahšie syry a dezerty.
Cukornatosť: 21 °NM.
Potenciál zrenia: skoré pitie
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 11,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Frankovka modrá 2018, JUNIOR Tál
Červené, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek,
filtrácie a chemickej stabilizácie, klasickou metódou s dôrazom navzachovanie terroiru,
odrodového charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Víno je vyrobené z mladej FM (dosadenej) z vinohradu Tál. Farba tmavý rubín, mäkká, ovocná,
ušľachtilá vôňa s vanilínovým záverom. Chuť je vyzretá, harmonická, ušľachtilá, ovocná,
s jemným, ľahším záverom.
Gastro:
Hovädzina, divina, teľacina, ideálne ragú s hubovou omáčkou alebo ovocnými omáčkami,
strednedobo zrejúce syry, prosciutto klasicky vyzrievané.
Cukornatosť: 23 °NM.
Potenciál zrenia: 3 – 5 rokov
Zrenie: 15 mesiacov, dubové sudy
Obsah alkoholu: 13 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Chardonnay 2020, nz.
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických kvasiniek,
filtrácie a chemickej stabilizácie, klasickou metódou s dôrazom navzachovanie terroiru,
odrodového charakteru račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Vôňa je jemná, typická, s jemným korenistým tónom a chlebovinkou.
Chuť je svieža, ovocná so stredne plnou dochuťou.
Gastro:
Hydina hrabavá aj vodná, pečená aj plnená s jemnými omáčkami a jemnými korenistými kontrapunkatmi.
Bravčová panenka, jemne zaúdené nárezy, smotanové a ľahko zreté syry, olivy.
Cukornatosť: 22,5 °NM.
Potenciál zrenia: 2 – 3 roky
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 12 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť
Chardonnay „vzh“ 2021
Biele, polosuché, odrodové, akostné víno
Víno je vyrobené bez chemickej stabilizácie a enzýmov.
Charakteristika:
Jemná, harmonická,
nasládlá ovocná vôňa s tónmi hrušky, biskvitového
cesta a medu. Chuť je jemná, harmonická, ovocná,
šťavnatá s príjemnou, jemnou dochuťou.
Gastro:
hydina, (kačica s ananásom, kŕmené
hydinové pečene), bravčová panenka, dezerty
s mascarpone, cestoviny, dary mora, omáčky,
jemne zreté syry, olivy, mozzarella.
Cukornatosť: 24 °NM.
Zrenie: nerez.
Potenciál: skoršie pitie
Obsah alkoholu: 13 obj. v %
Skladujte v tme a v teplote 8 – 15 °C.
Pri podchladení sa môže objaviť vínny kameň,
ktorý neovplyvňuje chuť ani vôňu vína.
Obsahuje siričitany. Podávajte pri teplote 12 – 13 °C.
Kúpiť
Rizling rýnsky 2020, nz
Biele, odrodové, suché, akostné víno
Víno je vyrobené bez použitia enzýmov, aromatických
kvasiniek, chemickej stabilizácie, klasickou metódou
s dôrazom na zachovanie terroiru, odrodového charakteru
račianskeho podložia, harmónie, kvality a špecifík ročníka.
Charakteristika:
Lipovo-ovocná vôňa s tónmi citrusu. Krásna, šťavnatá, ovocná a harmonická chuť s jemným grepom na záver a dlhšou dochuťou.
Príjemne minerálny rizling rýnsky.
Gastro:
Losovité ryby, bravčové mäso (rezne), teľacina, hrabavá hydina (vyprážaná na masti),
grilované jedlá s bielymi ochutenými dresingami, strednedobo a dlhodobo zrejúce biele syry,
olivy, orientálne jedlá (polievky, bravčové a kuracie mäso).
Cukornatosť: 22 °NM
Potenciál zrenia: 2 – 4 roky.
Zrenie: nerez.
Obsah alkoholu: 12,5 obj. v %
Obsahuje siričitany.
Kúpiť